Márkó Község Önkormányzata másodszorra is sikeresen pályázott a Veszprém-Balaton 2023 EKF projekt keretében meghirdetett Pajta Programra.
 


Márkó Község Önkormányzata másodszorra is sikeresen pályázott a Veszprém-Balaton 2023 EKF projekt keretében meghirdetett Pajta Programra.

A megítélt támogatás összege 9 millió forint. A pályázat megvalósítása a 2023-as év.

A Sonnenstrahlen-Napsugarak programsorozat megvalósítása önkormányzati, civil és egyházi szervezetek összefogásával valósul meg. A kulturális programsorozat célja: az integráció, innováció, közösség építés, közösségformálás. A program támogatja Márkó sváb és magyar hagyományainak ápolását. Alkalmat teremt a falusi életmód újra felfedezésére. Nyit a modern művészetek felé összekötve őket helyi közösségeinkkel, ebben partnerünk a Művészetek Háza Veszprém. Fejlődési, képzési, ismerkedési alkalmakat és lehetőségeket teremt a közösség igényeire reflektálva. A projekt legfőbb hatása a közösségi kohézió erősítése. A minőségi kulturális, természeti programok biztosítják a kikapcsolódási lehetőséget karnyújtásnyira, a falun belül.

Köszönjük az EKF csapatának, hogy ismét bizalmat szavaztak településünknek. Köszönjük Márkó Község képviselő-testületének, polgármester úrnak a támogatást. Minden közreműködőnek, civil szervezetnek, a Művészetek Háza Veszprémnek a közös munkát, kreatív ötletelést, melynek köszönhetően létrejött a nyertes program.

A megvalósuló programokról részlétes információ az Orsetti Péter Kulturális Központ facebook oldalán, valamint Márkó Község honlapján érhető majd el várhatóan 2023 februárjában.

https://www.facebook.com/orsettipeterkulturaliskozpont

https://veszprembalaton2023.hu/oldal/pajta-program

Márkó Község Önkormányzata